Opinió

El Palau és la referència i Montjuïc és Portaventura

Els partits del Barça a casa són el Portaventura del futbol europeu, l’espai temàtic des d’on treure la pasta a aquell que també deambula pel Museu Dalí i la Sagrada Família, l’excusa perfecta per fer caixa a costa d’una massa social apartada per un client estranger que viu l’experiència amb l’artificialitat de qui busca la foto com si estigués a la Fontana di Trevi o a la torre Eiffel: Vendre l’ànima de l’estadi al millor postor és una forma mercantil de desdibuixar la identitat singular del club.

A més, no és un problema només de Montjuïc perquè els darrers temps al Camp Nou ja vam copsar la decadència de la grada per la barreja del soci obsessionat a pagar-se les vacances amb el seient, i per la cerca del club del diner fàcil a costa del turista que al matí va a Montserrat i a la tarda al Camp Nou com qui passeja per les Rambles: Som més que un club, concretament una multinacional.

A partir d’aquí, la conseqüència pot ser beneficiosa per a la junta, ser a Montjuïc envoltat de barcelonistes d’arreu del món que també poden ser madridistes d’arreu del món, provoca escenes decadents com l’onada quan empates contra deu a casa en un partit insalubre, i conseqüentment, que no hi hagi una fiscalització sobirana de la gestió de l’entrenador i la junta. A Xavi no se l’ha xiulat primer per llegenda, i després, perquè una part important del públic és allà com qui va a veure els Globetrotters.

Finalment, a l’aficionat que resisteix sense queixa a la invasió de l’espectador neutre i s’ha acostumat a les celebracions dels gols com qui viu el cap d’any a Times Square, li pot anar bé passar-se un partit d’Eurolliga pel Palau Blaugrana i a partir d’aquí valorar què passa quan un espai està omplert d’aficionats que no busquen una experiència sensorial, sinó que tan sols hi són per animar el club de la seva vida: El Palau és la referència i Montjuïc és Portaventura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció